Friday, February 16, 2007

Συνέντευξη τύπου 16/2/2007

(Click)

H Λέσχη Φίλων Jose Carreras είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο 1994 και συνεργάζεται με τις ανά τον κόσμο Λέσχες Jose Carreras με σκοπό:
α) την υποστήριξη προς το Διεθνές Ίδρυμα Jose Carreras για την καταπολέμηση της λευχαιμίας που ίδρυσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης και γενικότερα τη συμπαράσταση προς ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.
β) τη διάδοση της τέχνης του Jose Carreras στην Ελλάδα και γενικότερα της κλασικής μουσικής με την προώθηση νέων καλλιτεχνών μέσω μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Λέσχη.
Τα έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις διατίθενται, είτε απευθείας στο Διεθνές 'Ιδρυμα Jose Carreras, είτε σε ελληνικά νοσοκομεία για την έρευνα κατά των νεοπλασματικών ασθενειών. Οι δραστηριότητες της Λέσχης που έχουν αναπτυχθεί μέχρι τώρα, καθώς κι εκείνες που προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον, αναφέρονται στα επόμενα. Στη Λέσχη Jose Carreras γίνονται δεκτά ως μέλη όλα τα άτομα που αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.


Carreras, Μπάλτσα και Cappuccilli στη σκηνή του κήπου, Don Carlos (Salzburg, 1986)


No comments: