Saturday, February 17, 2007

Συναυλία J. Carreras με τον Μάριο Φραγκούλη και την Έλενα Ιωαννίδου

Παρά την αναμφισβήτητη στόφα του διεθνούς φήμης τενόρου, ο Χοσέ Καρέρας παραμένει βαθύτατα ευγενής και ταπεινός. Παλαιός γνώριμος του ελληνικού κοινού, φαίνεται ότι πλέον αισθάνεται άνετα στη χώρα μας.

Ευδιάθετος, αλλά και συγκρατημένος όπως πάντα, ο Χοσέ Καρέρας ήρθε για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα για να προωθήσει σκοπούς του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του και είναι αφιερωμένο στην καταπολέμηση της λευχαιμίας. Πρόκειται για την ασθένεια που κατάφερε ο ίδιος να νικήσει πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την αντιμετώπισή της.

Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα είναι μαζί του ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης και η σοπράνο Έλενα Ιωαννίδου. Θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους πάσχοντες από την ασθένεια που, όπως μας είπε ο ίδιος, δεν θα έχει αυστηρό χαρακτήρα. Αντιθέτως, θα μοιάζει με μια συνάντηση μεταξύ φίλων. Τη διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα έχει ο Ντέιβιντ Χιμένες, μόνιμος συνεργάτης του Καρέρας. Στην εκδήλωση όλοι οι συνεργάτες του Καρέρας συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του ιδρύματος του Καρέρας, του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», καθώς και της ομάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».


Ερωτώμενος τι θα έλεγε στους τενόρους που κάνουν σήμερα διεθνή καριέρα, απάντησε χαριτολογώντας ότι δεν μπορεί να δώσει ο ίδιος συμβουλές, γιατί αισθάνεται ότι και ο ίδιος έχει ακόμα ανάγκη συμβουλών. Υπογράμμισε ότι υπάρχουν εξαιρετικές φωνές όπως του Φλόρες και του Αλάνια, και ότι η όπερα στην εποχή μας είναι σε καλά χέρια. Προσέθεσε, πάντως, ότι είναι καλό να έχει κάποιος πειθαρχία, εμπιστοσύνη στον εαυτό του και, κυρίως, να μπορεί να μεταδίδει συναισθήματα στο κοινό.

Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ενεργητικότητάς του για το Ίδρυμά του. Δίνει ετησίως 12 συναυλίες και συγκεντρώνει χρήματα ώστε να ενδυναμωθεί η επιστημονική έρευνα, αλλά και να δημιουργηθούν δίκτυα διαμερισμάτων κοντά σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι πάσχοντες από λευχαιμία. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, η οικογένειά του και οι γιατροί ήταν εκείνοι που τον βοήθησαν να ξεπεράσει την επάρατη νόσο.

(Καθημερινή, in.gr, 17/2/2007)


2 comments:

JustAnotherGoneOff said...

Πίστευα ότι όλα τα είχα δει στα μπλογκς, αλλά όχι ότι υπάρχει και "λέσχη φίλων του Καρέρας"!

Εύγε σας!

Lorelei Am Rhein said...

Τον είχα δει, όταν είχε έλθει το καλοκαίρι 2005 στο Ηρώδειο. Ήταν εξαιρετικός!
Μια φωνή από μέλι!
:-))