Thursday, June 21, 2007

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2007

Από 21 έως 23 Ιουνίου θα διαρκέσει η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που οργανώνεται φέτος για έκτη συνεχή χρονιά. Σε περισσότερα από δέκα σημεία σε όλη την Αθήνα και σε άλλες έντεκα πόλεις της χώρας, μουσική και μουσικοί θα κατακλύσουν δρόμους και πλατείες, αλλάζοντας τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.
Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, σε συναυλίες και παράλληλες δράσεις, υπόσχονται να μεταμορφώσουν τις πόλεις σε τεράστιες σκηνές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, και όπως πάντα εντελώς δωρεάν.
Τα σημεία στην Αθήνα είναι: Πλατεία Κοτζιά, Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Κλαυθμώνος, Πλατεία Μαβίλη, Εθνικός Κήπος, Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum στο Θησείο, Μοναστηράκι, Τεχνόπολις, Ερμού & Μελιδόνης, οδός Αβραμιώτου, Μουσείο Μπενάκη (Αίθριο Πειραιώς), Γαλλικό Ινστιτούτο, οδός Ευριπίδου Soul Bar και οδός Ρήγα Παλαμήδου Yoga Bala (Ψυρρή).


Νέα κεντρική σκηνή θα στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, αφιερωμένη στην ποπ-ροκ σκηνή, ενώ η οδός Σίνα στο Κολωνάκι θα μεταμορφωθεί για μια μέρα σε μικρή Μονμάρτη με συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις.
Στις 21 και 22 Ιουνίου, από τις 3 μμ έως τα μεσάνυχτα ένα μουσικό λεωφορείο θα μεταφέρει το κοινό σε όλες τις σκηνές της Ευρωπαϊκής Σκηνής της Μουσικής.
Οι πόλεις που φέτος θα ζήσουν στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι: Αθήνα, Βόλος, Γιαννιτσά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Λαμία, Λειβαδιά, Πρέβεζα, Σέρρες, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη.
Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα οργανώνονται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΜΕΣΟ (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση).
(www.in.gr, 21/6/2007)

No comments: